Inds

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Sistemelor Informaționale Geografice-2023 (GIS)

noiembrie 17, 2023 @ 1:00 pm - 4:00 pm

Vineri 17 noiembrie, în cadrul unui eveniment, dedicat Zilei Sistemelor Informaționale Geografice-2023 (GIS), organizat de către Agenția Relații Funciare și Cadastru (ARFC), s-au întrunit specialiști din diverse domenii pentru a împărtăși și face schimb de informații despre utilizarea sistemelor informatice geografice în activitatea pe care o desfășoară.

Evenimentul a reunit circa 30 de participanți, oferind o platformă propice pentru schimbul de idei și experiențe în domeniul GIS. Prezentările susținute de specialiști au adus în prim-plan ultimele tendințe tehnologice și inovațiile din domeniul Sistemelor Informaționale Geografice, evidențiind impactul acestora asupra eficienței operaționale și luării deciziilor în diferite sectoare.

În cadrul sesiunilor de informare reprezentanții ARFC și IS Ingeocad au redat funcționalitățile Geoportalului Infrastructurii Naționale de Date Spațiale și ale geoportalului tematic Geodata, precum și au informat despre importanța datelor spațiale și programelor libere și gratuite pentru dezvoltarea durabilă.

Experții de la Programul Comunitatea Mea au prezentat Sistemul Informațional Geografic de stat la Nivel Local (GIS-Local), utilizat de către administrația publică locală din Moldova, iar colegii de la Agenția Servicii Publice au expus modalitatea de utilizarea Sistemelor Informaționale Geografice în domeniul cadastru.

Reprezentanții Institutului de Ecologie și Geografie (USM), au abordat tematica evenimentului din perspectivă academică, și anume aplicarea instrumentelor SIG în cartografiere geomorfologică, precum și utilizarea SIG în cartografierea aspectelor de geografie medicală, educațională și culturală din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova.

Colegii de la Agenția pentru Eficiență Energetică și  Administrația de Stat a Drumurilor au împărtășit experiența lor de aplicarea instrumentelor SIG în activitatea entităților pe care le reprezintă.

Astfel, sesiunile de discuții au facilitat colaborarea între entități din sectoare diverse, toate beneficiind de avantajele integrării GIS în procesele lor.

Evenimentul s-a încheiat prin stabilirea unui consens între participanți de a continua colaborarea și schimbul de bune practici, pentru consolidarea comunității GIS și înregistrarea unui progres continuu în domeniul Sistemelor Informaționale Geografice.

Amintim că, Ziua Sistemelor Informaționale Geografice a fost organizată pentru prima dată în anul 1999 cu scopul de a descoperi și de a înțelege avantajele GIS-ului și constituie o oportunitate pentru organizații de a își împărtăși realizările și de îi inspira pe alții să descopere și să folosească GIS-ul.

 

Detalii

Dată:
noiembrie 17, 2023
Oră:
1:00 pm - 4:00 pm
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

48 Serghei Lazo str. Chișinău

Organizator

Agency for Land Relations and Cadastre of the Republic of Moldova
Scroll to Top